2010. január 22., péntek

Valami drezdai tányér....vagy mi...

Halvány gőzöm nem volt róla, hogy ez mi is....egy blogon láttam, rákerestem a gugliban, és ott Kicsikató oldalán találtam egy linket, ami elvezetett ide: http://loftcreations.blogspot.com/2009/04/easy-dresden-tutorial.html

Egész megtetszett a dolog....akár önállóan is, asztaldíszként remekül el tudnám képzelni, de applikációként is....

azok a foltok...

Kaptam a B+Zs-nél vágókészletet, nem azt a horror árút, de nem is annyiért, mint a westendben van, de nem jártam rosszabbul így sem, mert ha bemegyek Pestre, a bkv-jegyekkel együtt kerül annyiba, mint amennyiért itt Békáson megvettem.

A vágást meg kell még tanulnom, de nem adom fel:). Keresgélek mindenféle érdekes linket is a patchworkről, gyűjtögetek rendesen.

2010. január 5., kedd

Még mindig foltok...

Na, olyan patchwork kezdő készletet nem kaptam sehol:(, de még felhívom a b+zs-t, hátha ott van, nahát, hogy ez csak most jutott eszembe.......ááááááááá na mindegy....találtam egy tuti takarót ugye a patchwork újságban, de természetesen olyan anyagokat, amik kellenének hozzá, nem kaptam...úgyhogy vagy megoldom azokkal, amiket vettem, vagy keresek az anyagszínek mellé egy másik mintát, vagy egyszerűen csak keresek a blokkos könyvben pár egymással harmonizáló blokkot és abból állítok össze egy takarót....


hű, a b+zs nagyon dráááááááááááága.......a kis kezdőkészlet 12.760.- (vágóeszköz, vágólap, vonalzó)

2010. január 3., vasárnap

Olfa Kit


Apa elmegy a westendbe beszerezni egy ilyen készletet nekem (kezdésnek jó lesz, nem annyira nagy befektetés szerencsére), most nagyon lelkes vagyok és nagyon akarok is alkotni és jót alkotni........

Bolondos 9-es blokk

Ezt a bejegyzést Cicvarek blogjából másoltam ki, hogy meglegyen nekem is, mert nagyon tetszik. Ha megcsináltam az én Bolondos kilencesemet, akkor az fog e bejegyzés helyére kerülni.

 1. Vegyünk 9 db egyforma méretű vasalt négyzetet, pakoljuk őket egymásra, színoldalukkal felfelé (én 25 x 25 cm-es négyzeteket szabtam)
 2. Jobb oldalon körkéssel ejtsünk egy ferde vágást - arra azonban ügyeljünk, hogy a keskenyebbik oldal azért meglegyen legalább 4-5 cm.
 3. A keskeny kupac legfelső rétegét fogjuk meg és tegyük a kupac legaljára.
 4. Sorban haladva varrjuk egymáshoz a nagyobb és a kisebb részeket, ügyeljünk az eredeti sorrendre!
 5. A bal oldalon is eszközöljünk egy vágást a képen látható módon.
 6. A most keletkezett keskeny anyaghalom felső két rétegét fogjuk meg és tegyük a kupac aljára.
 7. Sorban haladva ismét varrjuk egymáshoz a nagyobb és a kisebb részeket, most is ügyeljünk az eredeti sorrendre!
 8. Összevarrás és vasalás után fordítsuk el a kupacot 90 fokkal, jobb oldalon ismét vágjuk el az anyaghalmot és most a levágott anyaghalom felső három rétegét tegyük alulra.
 9. Összevarrás, sorrendre ügyelés.
 10. Bal oldali harmad levágása következik, ennek pedig a felső hat rétegét rámoljuk az anyagkupacunk aljára.
 11. Összevarrjuk, itt aztán már édesmindegy a sorrend. :-)
 12. Kedvünk szerint variálhatjuk a kész blokkokat. Ha jól dolgoztunk, akkor mind a 9 blokkunkban lesz mind a 9 anyagunkból, s lehetőleg egy példányban. ;-)

Patchwork/foltvarrás

Anyuék Jézuskájától kaptam még egy pecsvörkös könyvet a meglevők mellé......ebben nagyon sok blokk van, persze az összes maradék anyagomat elszórakoztam már karácsony óta, éjszaka nem alszom, hanem próbálom a pontos összeállítást, egy-két blokkot megcsinálni, összevarrni, stb. Vannak ebayes Patchwork újságjaim is, ezekből ki is néztem egy ágytakarót (mert miért is kicsi darabbal kezdjem.............). Azt hiszem, nagyobb gondot fog okozni a hátlap, ill. a bélés.........na majd meglátjuk.........egyelőre még a pontosságra is gyúrnom kell...

azért itt van mutatóban fotó arról a blokkról, amit a takaró alapján készítettem: