2011. május 31., kedd

The Bag Making Bible


Ma megérkezett az egyik BookDepository-s könyvem, a The Bag Making Bible. Gyönyörűűűűűűűűűűűű................mindjárt neki is állok áttanulmányozni.


Lányok: ez a könyv tényleg nagyon tuti!!! 8 táska varrásán keresztül mutatja be a táskavarrás összes csínját-bínját. Van egy szabásminta melléklete is, ott mind a 8 bemutatott táska szabásmintája szerepel. Én most kapkodom a fejem, hogy melyiket is csináljam meg...Ezekhez a táskákhoz már ilyen alj merevítőt is használnak...........de nekem olyanom nincs......................majd megoldom :)

2011. május 30., hétfő

Táskák megint.........

GiantBag és kicsit kisebb verziója:


Mindkettőben van egyébként kis pénztárca, ami karabinerrel van a táskához rögzítve.


Mobiltartó, ami mellé fér még egy kis pzs, esetleg slusszkulcs is.


Cuki kis barna-drapp, szaténszalaggal, mágneszárral.


2011. május 29., vasárnap

... and the WINNER is:

És íme a végeredmény:Kedves Gerda, gratulálok a nyereményedhez, kérlek, hogy e-mailben írd meg a címedet, ahová küldhetem a pénztárcát!

A névsor összeállításnál szigorúan betartottam a szabályokat, ezért csak 7 fős a játékosok tábora. Kedves Többiek, akik most nem nyertek, ne csüggedjetek, lesz még játék!

2011. május 26., csütörtök

2011. május 21., szombat

JÁTÉK nálam!!!:)))))))
Kedves Mindenki!

Nagyon tetszik, hogy annyian hirdettek játékokat.....így én is meghirdetem az elsőt.

A játék tétje egy kis aprópénztartó, ami kb 7.5 cm magas és 11.5 cm széles.

A játékban való részvétel feltétele: Hagyjatok itt egy üzenetet, és "tetszikeljétek" a facebookon is a játékfelhívást!

A játék határideje: 2011. május 28. 23 óra

Sorsolás és eredményhirdetés: 2011. május 29-én
2011. május 19., csütörtök

Mi történt a blogspot újításaival?

Valamelyik nap variálták a blogspot hozzászólások kezelőfelületét.....pl. lehetett egyszerre több képet feltölteni, vagy képenként utólag variálni...............................most hol vannak ezek az újítások?????????????????? Meg lehetett nézni úgy is a hozzászólást, mintha már éles lenne......

Giant Bag


Na és itt a kicsi táskácska nagy testvére. Olyan hatalmas, hogy a fotózáshoz használt öt, összetekert ikeás pléd mellé még fért volna......................:)


Márpedig tízórai/uzsonna kell...:)

Ha szeretne valaki ilyen, keressen nyugodtan:).

2011. május 12., csütörtök

Táska, neszi, "lunch bag"

Nagyon tetszenek ezek az Amy Butler táskák.......egy blogban ugyan méreteket nem, de képes leírást találtam egy kis neszeszerféléről, ami origami bag néven fut. Ezt megcsináltam lila műkígyóbőrből :), és a farmertáskához illően farmerből+kordból.


A táska a pánttal és címkével:


Ééés íme, itt a lila, műkígyóbőr utánzat "Origami bag":


"Lunch Bag":

2011. május 9., hétfő

JÁTÉK!!! - A hónap színe: a szivárvány

Ha május akkor, öröm és vidámság. Kezdünk az anyák napjával, aztán már itt is a gyereknap. Egy ilyen hónaphoz csakis valami jókedvű szín illene, de melyik legyen az? Mi a szivárványt választottuk, amely minden szín ragyogását egyesíti magában és számunkra azt is jelképezi, hogy a természet mindig felderül, még a nagy esők után is.

Fonalszivárvány

Oszd meg a szivárványt és nyerj szivárványfonalat!

A raktár mélyén az ember lánya néha igazi csodákra bukkan. Miközben helyet csináltunk a tavaszi selymeknek, leneknek és pamutoknak, egyszer csak kezünkbe akadt egy szivárványgomolyag.

szivarvany2

Ez a 100 % merinói zokni-fonal Wales-ből érkezett és már csak ez az egyetlen 100 grammos adag árválkodik nálunk. (Fyberspates Sheila’s Sock, 365m/100f, 100% superwash merinoi gyapjú)

Ha szeretnéd megnyerni és otthonodba vinni a szivárvány színeit, nincs más dolgod mint a fenti “hónap színe a fonalszivárvány” képet és a játék felhívását megosztani blogodon egy linkkel az 1001fonalra, a bejegyzés linkjét pedig itt megírni nekik megjegyzés formájában. 2011. május 10-én sorsolnak, így a megjegyzéseket 9-én éjfélig várják.

http://www.1001fonal.hu/blog/2011-05/a-honap-szine-a-szivarvany-jatek/

A hónap színe: a szivárvány - JÁTÉK


2011. május 8., vasárnap

Táska (már megint)...Egy nőnek a táskából sosem elég, ezt mindenki tudja :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))). Nagy kihívás volt ez nekem, vagyis tkp. csak a táska szája, hogy fogom úgy megcsinálni, hogy cipzározható legyen, szépen is legyen megvarrva, ne fodrozódjon, ne legyen bő, stb. Igazából a barátnőmnek készült a mai szülinapjára, de talán van még pár napom, míg találkozunk, és addig a bevarrható címkém is megérkezik:).

Szóval az ihlet megvolt, de aztán mindent saját magam találtam ki, semmilyen rajzom nem volt a táskához. Mivel egyetlen méretű cipzárból van rengeteg példányom, így ez lett a kiindulópont.

Ennek alapján készítettem a cipzár varrását. A cipzáros rész falának magasságát kb. gondoltam ki, a hosszúságát a cipzáros részhez igazítottam: szépen körbemértem a centivel. Aztán mikor a bélést is megvarrtam, és a cipzárt rá akartam illeszteni, akkor jöttem rá, hogy kéne a cipzár másik felére is valami anyag, hogy ha kinyitom a táskát, akkor ne a rojtok, cérnák látszódjanak. Ezt is megoldottam.


Aztán sakkoztam, hogy is kéne összeilleszteni, hogy kifordítás után jó legyen a dolog...Miután rakott a bélése is, nem csináltam zsebet bele, de extraként belevarrtam még egy karabineres kulcstartót is:). Ez amolyan "belepakolok és már indulok is" táska, bélelve nincs. Kész is lettem vele majdnem, most már csak a pántja hiányzik, de azt meghagyom későbbre, megvárom vele a címkét.

(Egy javítanivaló van azért, de ezt már tudtam a készítés közben is: nagyobb cipzár kell bele, mert elég szűk lett a táska szája, bár használható azért, de így legalább biztonságosabb....)

KFC - Káposztasaláta

  • Az eredeti recept hozzávalói:
  • 4 1/2 teáskanál (22,5 ml) tárkonyecet
  • 6 1/2 evőkanál (97,5 ml) olaj (semleges ízű)
  • 3/4 csésze (180 ml) finomra vágott hagyma
  • 2 1/2 csésze (600 ml) Miracle Whip* (light majonézzel kiváltható)
  • 1 csésze 240 ml kristákycukor
  • 2 közepes sárgarépa
  • 2 fej közepes méretű friss fehérkáposzta
  • Elkészítése: keverjük össze az olajat, a cukrot és a hagymát. Adjuk hozzá a tárkonyecetet. Keverjük bele a majonézt (eredetileg: Miracle Whip). Adjuk hozzá a reszelt sárgarépát és káposztát. Jól keverjük össze. Ezzel el is készült. Helyezzük egy légmentesen záródó dobozva, és tegyük egy éjszakára a hűtőszekrénybe.

*A Miracle Whip az 1933-as világkiállításon (Chicago, Illinois) mutatkozott be. Egy Charles Chapman nevű úr ekkortájt szabadalmaztatta emulzifikáló berendezését amiben a szokásos majonéz összetevőket, a tojássárgáját, citromlevet, vagy ecetet, az olajat, fűszereket, további fűszerekkel, cukorral, stb. keverték össze. Az eredmény a Miracle Whip lett. Amit így hirdettek: “Salad Miracles with Miracle Whip Salad Dressing”. A Kraft Foods Miracle Whip terméke és általában a majonézek közötti leglényegesebb különbség az édesítőszer. A Miracle Whip magas fruktóz tartalmú kukorica szirupot (is) tartalmaz.


(forrás: Food & Wine)

2011. május 7., szombat

Újabb táska készül...

Vitathatatlan Colette hatása a leendő táskámra, de miután kizárólag a szememre hagyatkozhatok, találomra variálok, hogy milyen legyen a végeredmény. Szokásomtól eltérően úgy kezdtem, hogy cipzárt varrtam.......aztán a felső peremét a táskának, és ehhez mértem hozzá magát a táskát. Farmer és középbarna mikrokord szerű anyagokat variáltam finoman, ha a fazon sikerül, akkor majd jönnek az ötletek, hogy formáljam olyanra, amilyen én is vagyok. Ha kész vagyok a külső résszel, akkor lefekszem aludni, és kitalálom, hogy milyen belsőt is szeretnék majd.....lehet, hogy még a cipzárral is variálok, és hosszabbat teszek a táskába..........

2011. 05. 08. 8:00: mégsem varrtam meg a külső részt, túl nagynak találtam, és csak hajtogattam meg tűzögettem, hogy milyen forma is lenne jó..............Belülre gondoltam, hogy csinálok egy plusz cipzáros kis tartót...........mindenesetre átnézem az újságokat, hogy is valósítsam meg.

2011. május 5., csütörtök

Bevarrható címke

KicsiKatótól kaptam egy címet, ahol ő is rendelt bevarrható ruhacímkét. Megkerestem a céget és több levélváltás után végül tőlük rendeltem meg a címkéket. Nem szövöttet, ahogy azt terveztem eredetileg, mert (egyelőre) csak hobbi célra szeretném (a gyerekek ruháiba varrni, meg a kis textiltárgyakba..), és a szövött az elég drága móka hobbi-szinten:). A nyomott ruhacímkét is ugyanolyan jónak gondolom, és ez töredéke a szövött árának.

Továbbá az volt a célom, hogy egyszerű legyen a címke, lehetőleg egyszínű, valamilyen világos alapon, és jellemző legyen rám is azért (apának kiadtam, hogy csinálja meg nekem......még jó, hogy saját dizájnerem van)....szóval végül egy betűtípust választottam ki, amit kicsit átvariáltunk, egy-két elemet kivettünk, hozzátettünk, és a kis embléma szerű valamit is a betűtípusból másoltuk, alakítottuk ki.


2011. május 3., kedd

Horgoltam és varrtam - AJÁNDÉKba

Ezt a kis szütyőkét egy nagyon kedves barátnőmnek készítettem a születésnapjára. Az ötlet Colette-től van, nála láttam ezt a horgolt fedőkét és nagyon megtetszett. Viszont bajban voltam az elkészítésével, mert napok óta próbálom ezt a nyújtott félkört elkészíteni, de sehogy nem jött össze...vagy túl hosszú lett, vagy túl széles. Folyton csak bontogattam vissza, újrakezdtem......félretettem............újra elővettem.........közben horgoltam rózsát, egyéb virágot.........de ez a félkör nem akarta a tutit................aztán valahogy bevillant, hogy van nekem egy újságom/könyvem, aminek az a címe, hogy Beyond the Square - Crochet motifs (circles, hexagons, triangles, square and other unexpected shapes, és ebben a kiadványban bizony van egy minta, amit én tudok használni............nosza ki is próbáltam:), és minő csoda: sikerült!!!!!!!!!

2011. május 2., hétfő

Tuniszi horgolás 1. - alapok

A tuniszi horgolás alapmintája:

kellő hosszúságú láncszemsort készítünk, és visszafelé (balra haladva) a második láncszemen áthúzzuk a fonalat, és ezt tesszük minden láncszemmel, míg a végéig nem érünk, így lesznek szép kis hurkocskák a horgolótűnkön.Visszafelé (jobbra haladva) le kell horgoljuk ezeket a hurkocskákat, mégpedig úgy, hogy az első láncszemet egyedül hurkoljuk le (a fonalszálat áthúzva rajta), a többit pedig kettesével.Így el is készült az alapsorunk, ami így néz ki:


Összefoglalva az eddigieket: láncszemek (jobbra haladva), hurkocskák (balra haladva), hurkocskák lehorgolása (jobbra haladva), ez a legfőbb különbség a sima és a tuniszi horgolás közt (hogy nem fordítgatjuk, felénk mindig a színe néz).

A következő sor megint a hurkocskák felszedéséből áll, az alap tuniszi öltésnél ez úgy néz ki, hogy, ahogy a képen is látszik, ott vannak azok a kis függőleges vonalkák, azok alatt kell egyesével átnyúlni úgy, hogy tkp. felhúzzuk azt a kis vonalat alányúlunk (de nem átnyúlunk rajta) és alatta áthúzzuk a fonalat, így meg is van az első hurkocska, és így folytatjuk tovább.
Egy pár sorral tovább már így néz ki az alap tuniszi öltésünk:Hurkok lehorgolása (első szem egyedül, aztán kettesével):És még egy pár sorral tovább már ilyen a mintánk:
A tuniszi horgolótű egy hosszú horgolótű, csak egy kis gömb van a végén, de van egy olyan változata is, hogy a horgolótű végén egy flexibilis zsinórféle/damil van, aminek a végén ott a gömböcke. Úgy gondolom, hogy nem feltétlen muszáj a tuniszi horgolótű, amíg gyakoroljuk ezt a technikát, mert eleinte úgyis csak kisebb darabokat készítünk, azok pedig az egészen kis végű tűn, vagy a normális horgolótűn is elférnek.

Remélem, hogy érthetően írtam le a dolgokat, ha nem, szóljatok, megpróbálom átfogalmazni:).

Jó munkát mindenkinek a tuniszihoz!!!!

Legközelebb egy újabb öltést mutatok be:).
Horgoltam...

....a narancsos cirmos fonalam elfogyott:(, és csak ez a lilás volt, amivel ki tudtam egészíteni, de azért így is napsütéses lett szerintem...a másikat azt hiszem KicsiKatónál láttam tegnap, ő meg Annásnál, a horgo-blogon.

Ééééééééééés itt a második csomag.......

........némi késéssel ugyan, de végre ma megkaptam a vastagabb horgolótűket is:)élőben azért nem olyan gagyi, mint amilyennek az ára alapján ítéltem, nem sorjás, szépen kidolgozott

a hétvégén nem bírtam magammal és vettem Békáson a hímzős boltban egy tuniszi horgolótűt...lehettem volna türelmesebb is, hogy az ebayen a kezem közé akad egy, de én "moströgtönazonnal" akartam....bár vártam volna, mert nagyon drágán vettem a tűt:(
- viszont megtanultam tuniszit horgolni:)