2011. július 30., szombat

Phoebe Bag - Tengerész stílusban

Tegnap az egyik kedves vendégem és az anyukája megjegyezte, hogy tengerész stílusú táskát szeretnének...olyan nagy, pakolhatót....Mivel nincs csíkos anyagom, pláne nem kék-fehér, így a kis maradék farmer anyagomat kombináltam a fehérrel. Kivagdostam a csíkokat, összevarrtam, szétvasaltam, levarrtam, kiszabtam a táskát, készítettem belülre zsebet, beraktam a mágneszárat (megjegyezném, hogy én kifelé hajtom a fülecskéket, kipróbáltam mindkét módszert, nekem a kifelé hajtás jött be jobban), készre varrtam a táskát:).




2011. július 28., csütörtök

Phoebe Bag

Inspirációgyűjtés közben találtam ezt a mintát, amit Rebeka Lambert nevéhez fűződik. A táska tutorialja itt található.

Nagyon egyszerű, gyors minta, csak arra kell figyelni, hogy a mágneszárat jó helyre rakjuk fel:). Kivételesen vasaltam közbélést is a virágos anyagra, bár amúgy sem az a vékonyka anyag.



Cipzáros zacskó (KeykaLou)

Nagyon megtetszett ez a kis egyszerű zacskóféleség Keykánál....gondoltam, megcsinálom én is:), mit szóltok hozzá?






2011. július 21., csütörtök

Neszeszer

Ez egy KeykaLou szabásminta alapján készült neszeszer:).

Annyival egészítettem ki, hogy kéderzsinórt varrtam bele:). A mintában szereplő három méret közül ez a legnagyobb, úgyhogy neszeszernek bátran ajánlott!!




2011. július 17., vasárnap

PolkaDot Bubble

Sokat törtem a fejem, milyen nevet adjak ennek a gyorsan elkészülő, városban csavargáshoz/koncertezéshez/"csak belepakolok és már szaladok is" táskának. Tegnap éjszaka gondolkodtam, hogy vásároljak-e még egy KeykaLou mintát, aztán gondoltam, előbb kipróbálom, és ha nem boldogulok, akkor még mindig ott a PayPal. Aztán vagdostam kicsit papírokat, és ez lett belőle :). Nekem nagyon tetszik, majd még ki kell találni, hogy lehet ebbe a buborékba szép zsebet varrni belülre:).




2011. július 16., szombat

Egyszerű patentos tárca






Tészta, tészta, tészta......



...nos, ez nem igazán kapcsolódik a varráshoz, ha csak úgy nem, hogy ezt is jó mókának tartom, de úgy gondolom, megosztom veletek a tésztakészítés élményét. Régóta vágyom már egy ilyen gépre, de mindig sajnáltam kiadni rá a pénzt. Most sikerült végre a régi varrógépemet eladni, így ennek az árából megvettem a tésztagépet a http://www.dolcevitakonyha.hu/ oldalon. Regina Marcato a neve, és egy csomó féle (öt) tésztát tud készíteni. Vagyis én készítem, mert nem elektromos, hanem tekerős. Elvileg lehet külön kapni hozzá húsdaráló készletet, meg valami keverős szettet is. Ilyet csináltam, ma ezt fogjuk ebédelni:


Szappan Chiarától!

Megérkezett Chiara szappankája is, rábíztam a választást, mert lehetetlen a sok szépsége közül választani, így egy Tengeri algás, csilis kecsketejes szappant hozott nekem a postás, aminek nagyon örülök, isteni az illata, azt szagolgatom állandóan!!:) Még egyszer szeretném megköszönni a nyereményt!!

2011. július 13., szerda

Plasztikkártyatartó

Gondoltam, csinálhatnék egy kártyatartót.............el is kezdtem agyalni, mekkora legyen, hány kártya férjen bele..........vagdostam megint a papírt vadul........aztán nagyjából meglett a méret, forma...........na de meg is kéne tervezni akkor, hogy kinyomtatható verzióban is megmaradjon az utókor számára...sosem lehet tudni:).

Íme, a végeredmény:








2011. július 12., kedd

Megújult dizájn

Játszikáltam délelőtt, és mivel régóta szerettem volna valami sokkal letisztultabbat, egyszerűbbet, és valahogy mégis szépet, szembetűnőt, úgy gondoltam, hogy megpróbálok egy új dizájnt adni a blognak. Lesznek még apróbb átalakítások, de alapjaiban most egy ideig nem fog változni. Szegény uramat zargattam délelőtt, hogy mit hogyan csináljak, betűtípus keresése, letöltése, telepítése, stb. Ami most a fejlécben van, nagyon tetszett, csak Ű betűje nincs, úgyhogy az más lett - természetesen keresem a megoldást rá, de szerencsére nem túl feltűnő a dolog.

Szerintetek milyen lett?


ui.: Az én drágajó férjecském rajzolt nekem ű betűt! Még azt szeretném megoldani, hogy a képeknek egyáltalán ne legyen kerete, hogy szépen lekerekíthessem a sarkokat.

ui.2.: ...és a keretmentesítés is megoldva...:)

Curvy Clutch - Képek





Íme, az első, rendes KeykaLou szabásminta alapján készített táskácskám! Lesz még több is, ígérem!:) Sokat gondolkodtam, hogy lehetne magyarosítani a táska nevét....mert az úgy olyan semmilyen, hogy "táska". A curvy jelentésével nincs gond, de a clutch.......nyilván Keyka nem az autó kuplungjára gondolt.....aztán mindenféle oldalak elolvasása, fordítóprogramok használata után arra jutottam, hogy ez olyan "táskácska", amit egy pánttal a csuklóra lehet tenni, és mondjuk buliba menni, vagy csak csavarogni, városnézni.........olyan csajos táska........a legkisebb verziója alkalmas telefontartónak, amibe esetleg belefér még némi zsepi, egy bankkártya meg a slussz-/biciklikulcs.

Szóval a képek:









Curvy Clutch

Varrtam ma egy KeykaLou féle Curvy Clutch-t, mert persze nem bírtam magammal és addig nyikorogtam az uramnak, hogy paypaloztam két mintát:). Tényleg megéri, mert nem drága, részletes, világos, érthető a leírás is. Vannak azért kikötések is a vásárlás során, de nagyon korrekt.

Fotót holnap tudok csak készíteni, mert későn lettem kész vele, de egész jól sikerült...van még mit javítanom rajta:). Nagyon furi pl. hogy úgy kell megvarrni, mint a táskákat (bár végül is táska ez is): külön-külön a külső/belső anyagrészt, aztán egymásnak fordítani a "szájukat", végül kifordítani....és hogy a lezáró füle is külön van szabva...nem egyben, mint mondjuk a Easy Envelope Clutches-nél. És mivel a legkisebb méretet készítettem el, nem volt egyszerű a varrógéppel megvarrni (de azért csak sikerült:)).

Nyertem egy Chiara-szappant!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Én úgy örülök neki, itt is szeretném megköszönni a nyereményszappant Chiarának!!!!!

2011. július 3., vasárnap

Cseretelefontartó

Miután elromlott az érintőképernyős telefonom, apa bevitte a szervizbe, ahol először nem is akartak nekem cserekészüléket adni, mert egész egyszerűen elfogytak (a kedves ügyfelek nem mentek a saját telefonokért vissza, így a cseremasinák is még mind kint voltak...), de aztán amikor az uram megkérte őket, hogy nézzenek már jobban szét, akkor - minő meglepetés - mégis találtak nekem egyet, sokkal jobbat, mint a sajátom........:) Nagyon tetszik, így varrtam neki egy kis tartókát is, ha nem lesz majd jó a sajátomra, akkor lehet, hogy ez lesz a 100. FB lájkoló utáni játék tétje! :)


Ráncolt buksza és személyi okmányok tartókája:)


Ezt a ráncolt kisbukszát továbbfejlesztettem a saját elképzeléseim szerint, az eredetit egy külföldi blogon láttam régebben. Én tettem pluszban egy kulcskarikát az oldalára, amire a bringám lezárójának a kulcsát fűztem,és a mérete is pont akkora, amekkorát én szerettem volna. Ez lesz a kirándulós pénztárca.




Varrtam még egy kis tartókát, belül egy elválasztóval, ebben fogom rejtegetni az iratainkat. Nem is baj, ha nem együtt tartom az iratokat a pénzzel..

.




2011. július 2., szombat

Buggyoska ("darted-corner" egy kis bukszácskán)

Nagyon bosszant már napok óta, hogy Keyka Lounak azt a kis buggyos mintáját nem tudom megszerkeszteni. Azt, amelyiken azok a kis "szűkítő" varrások vannak. Próbáltam ezerötszázhetvenhétféleképpen, de valami nem stimmelt (nem ért össze, túl buggyos, túl nagy, túl szűk, stb. lett). Annyi skiccpauszt elfirkáltam, vagdostam szét, próbaanyagból varrogattam, és mégsem:(. Egész egyszerűen odáig jutottam már, hogy megrendelem a mintáját, hogy rájöjjek a titokra, ráadásul most a július 4. miatt akciósan is árulja a mintáit Keyka. Apa tett is a paypal számlánkra, hogy rögtön meg is kaphassam a pdf mintát. Na ekkor jött a hidegzuhany: mégsem lehet enyém "moströgtönazonnal" a minta, mert a bank csak hétfőn teszi át egyik számláról a másikra. Kicsit mérges voltam, de - talán pont ezért - nekiestem megint vonalzóval, körzővel, cerkával és ollóval...........és addig rajzoltam, vagdostam, míg megszületett az eredmény:), és azt hiszem, hogy ez már sokkal jobb verzió lett, mint amit Csokifolt Áginak küldtem szemrevételezésre, tanácsért.... Úgy döntöttem, mégsem veszem meg a mintát, mert bár némi időbe és energiámba telik, de előbb-utóbb meg tudom szerkeszteni én is (fő az önbizalom!!!):))))))))))

Most már csak egy kisebb vasalógömböt kéne készíteni, aminek a segítségével szépen ki lehet gőzölni az ilyen buggyoskákat is.