tag:blogger.com,1999:blog-5044776825676304942.post1257091335944941796..comments2022-04-08T22:35:05.467+02:00Comments on Szila: Rozsos kenyér - a mi bevált kenyerünk: SzBKSzilahttp://www.blogger.com/profile/00691690256612686181noreply@blogger.comBlogger2125tag:blogger.com,1999:blog-5044776825676304942.post-55514489501247334172014-05-05T23:03:00.124+02:002014-05-05T23:03:00.124+02:00azt hiszem, a cserepek a gőz miatt vannak/lesznek....azt hiszem, a cserepek a gőz miatt vannak/lesznek...vagy akar valaki cserepet, vagy nem...ízlés dolga...Szerintem nem feltétlenül kell a sok cserép, bár kétségtelen, hogy meseszép egy cserepes kenyér! :)<br /><br />Szóval, a jénais vagy zománcos kacsasütős sütésnél én úgy csinálom, hogy mikor megformázom a kenyeret, és a sütőpapírral bélelt edénybe beleteszem, akkor enyhén spriccelek vizet a kenyérre (tényleg csak picikét...és az edény fedelébe. Kb.40 perc elteltével begyújtom a sütőt (a villanyt 230 fokra, a gázsütőm bénább, így azt sokkal többre...), a kenyeret pedig közvetlenül a sütőbetétel előtt vágom be, ill. bevágás után még alaposan lefújom vízzel, az edény fedelét is, aztán rárakom a fedőt és mehet a sütőbe. Gyakorlatilag végig rajta van a fedő a sütési idő alatt. viszont ha már egyszer levettem, hogy megnézzem, hogy mondjuk milyen a színe, nem teszem vissza...Szilahttps://www.blogger.com/profile/00691690256612686181noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5044776825676304942.post-18497112527853935392014-05-05T22:56:11.312+02:002014-05-05T22:56:11.312+02:00Gondolod, hogy a cserepek a zart edeny miatt kelet...Gondolod, hogy a cserepek a zart edeny miatt keletkeznek? Bizonyara leirtad valahol, hogy te hogy sutod, de megtenned a kedvemert, hogy leirod meg egyszer? (vagyis hogy sutotted tores elott... ) A sutesi ido nagy resze alatt le van/volt akkor fedve a kenyered?helenhttps://www.blogger.com/profile/00340106129526128526noreply@blogger.com