- Az eredeti recept hozzávalói:
- 4 1/2 teáskanál (22,5 ml) tárkonyecet
- 6 1/2 evőkanál (97,5 ml) olaj (semleges ízű)
- 3/4 csésze (180 ml) finomra vágott hagyma
- 2 1/2 csésze (600 ml) Miracle Whip* (light majonézzel kiváltható)
- 1 csésze 240 ml kristákycukor
- 2 közepes sárgarépa
- 2 fej közepes méretű friss fehérkáposzta
- Elkészítése: keverjük össze az olajat, a cukrot és a hagymát. Adjuk hozzá a tárkonyecetet. Keverjük bele a majonézt (eredetileg: Miracle Whip). Adjuk hozzá a reszelt sárgarépát és káposztát. Jól keverjük össze. Ezzel el is készült. Helyezzük egy légmentesen záródó dobozva, és tegyük egy éjszakára a hűtőszekrénybe.
*A Miracle Whip az 1933-as világkiállításon (Chicago, Illinois) mutatkozott be. Egy Charles Chapman nevű úr ekkortájt szabadalmaztatta emulzifikáló berendezését amiben a szokásos majonéz összetevőket, a tojássárgáját, citromlevet, vagy ecetet, az olajat, fűszereket, további fűszerekkel, cukorral, stb. keverték össze. Az eredmény a Miracle Whip lett. Amit így hirdettek: “Salad Miracles with Miracle Whip Salad Dressing”. A Kraft Foods Miracle Whip terméke és általában a majonézek közötti leglényegesebb különbség az édesítőszer. A Miracle Whip magas fruktóz tartalmú kukorica szirupot (is) tartalmaz.
(forrás: Food & Wine)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése