(forrás: http://fengshuitrend.blog.hu/2013/06/20/keszits_finom_izesitett_vizet?utm_source=bloghu_megosztas&utm_medium=facebook&utm_campaign=blhshare)
Egy finom üdítő házilag? Igen!
Ne költs ízesített ásványvizekre, készíts valódi gyümölcsös, adalékmentes, hűsítő, karcsúsító italt: ízesített vizet! Szomjoltó, finomabb, mint a bolti, így a család és a vendégek körében is sikert arat. Cukor nélkül készül, édeskés ízét a gyümölcsök adják, így nem leszünk egyből szomjasak, ha megittuk. Az sk. ízesített víz titka, hogy az aromát adó friss gyümölcsöt, valamint a fűszernövényt nem kell nagyon összezúzni, csak picit megnyomkodni, majd nagy üvegben, a hűtőben érlelni 3 napig. És kész is!
A klasszikus feng shui által használt, öt elem szerinti főzésben az itt szereplő összes hozzávaló termikus hatása szerint frissítő-hűsítő. Jótanács: a hűtőből kivett, ízesített vízből egyszerre ne igyunk sokat, inkább hagyjuk szobahőmérsékletűre felmelegedni, így kíméljük a torkunkat, gyomrunkat.
Az ízesített víz receptje
Mi kell hozzá?
Csészényi friss gyümölcs: bogyós, vagy citrusféle, dinnye, ananász, kiwi, vagy amilyen ízű üdítőt szeretnél.Így készül
Kicsit nyomkodjuk össze a friss gyümölcsöt, épp csak, hogy levet engedjen, és a fűszernövényt is (semmiképp se aprítsuk!), majd tegyük az üvegbe, dobjuk rá a jégkockákat, és öntsük fel vízzel. Fedjük le, és tegyük a hűtőbe 3 napra, ha eszünkbe jut, néha keverjük meg, és kész is!
Tipp
Időnként keverjük meg a frissítőt, így intenzívebb lesz az íze.Ízvariációk
Citrom-narancs-lime-menta
Ízhatás: savanykás-frissítő. Ehhez 1 citromot, 1 lime-ot és 1 narancsot szeleteljünk fel, enyhén zúzzunk össze egy szál mentát, majd mindet tegyünk az üvegbe és töltsük fel vízzel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése