Hozzávalók:
- 400 gramm BL80 kenyérliszt
- 100 gramm teljes kiőrlésű búza kenyérliszt
- 250 gramm öregtészta
- 10 gramm FRISS élesztő
- 2 tk só
- 3 ek apróra vágott olivabogyó
- 3 ek apróra vágott aszalt paradicsom
- 2 ek olivaolaj (az aszalt paradicsom mellől)
- kb.310 ml víz
A hozzávalókat mérjük a dagasztógép üstjébe (a vízből nem biztos, hogy mind kell, függ a liszttől is, hogy mennyire van szükség) és dagasztassuk meg alaposan a tésztát, majd tegyük egy enyhén kilisztezett tálba és takarjuk le egy tiszta konyharuhával. Fél óra elteltével kicsit gyúrjuk át, majd ismét takarjuk le és kb. 15 percet pihentessük. Ezután formázzuk meg, alakítsuk ki a nekünk tetsző formát és tegyük a kenyerünket egy sütőpapírral kibélelt edénybe (aminek van teteje is). Az edény tetejét spricceljük be, és tegyük rá a kenyérre. 25 perc elteltével kapcsoljuk be a sütőt 230 fokra. Ha bemelegedett (kb. 20 perc múlva), a kenyerünket vágjuk be, spricceljük le vízzel jól, tegyük vissza a fedelet és mehet is a sütőbe. 15 percet süssük 230 fokon, majd vegyük vissza 200-ra a hőfokot, és további 30 percig süssük. Ezután vegyük ki a sütőből, a fedelét vegyük le óvatosan, és ha szükséges, pár percre tegyük vissza a kenyeret edény nélkül a sütőbe. Ha elkészült, kivesszük, lespricceljük hideg vízzel és rácson hagyjuk kihűlni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése