Marci holnap megy Siófokra, így gondoltam, sütök nekik kis pogácsát :). A túrósra esett a választásom. Egy alap kelt pogácsa receptet kerestem, aztán elfelejtettem...és próbálkoztam egyedül....Azt hiszem, elég jól sikerült, de ezt majd holnap eldöntik a fiúk :).
Hozzávalók:
- 600 gramm finomliszt
- 350 gramm túró
- 180 gramm natúr joghurt/vagy tejföl/vagy kefír
- 135 gram vaj
- 20 gramm FRISS élesztő
- 1 db tojás
- 2 kk só
- 1 kk cukor
- a kenéshez és a szóráshoz: 1 tojás, reszelt sajt
A hozzávalókat a dagasztógép üstjébe mérjük, és hagyjuk, hogy a gép végezze a munkáját. Lágy, de nem ragadós (max. kicsit és az is könnyen lejön a kezünkről) tésztát kapunk, amit tegyünk zacskóba és két-három órára tegyünk hűtőszekrénybe (vagy akár egy éjszakára is). Nyújtsuk ki 1-2 ujjnyi vastagra, kenjük meg tojássárgájával, szórjuk meg reszelt sajttal és pogácsaszaggatóval szaggassuk ki. Tegyük a tepsire őket - azért ne túl szorosan egymás mellé - és fél óra pihenő után mehetnek a 200-220 fokra előmelegített sütőbe. Nálam 14-15 percig sültek, míg szép, piros színűek lettek. Rácson hagyjuk kihűlni a pogikat (vagy már melegében falatozhatunk belőlük...).
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése