Az én házi pizzaszószom így készül:
- 500 ml paradicsomlé
- bazsalikom (friss vagy szárított is jó)
- 4 ek liszt
- 2 szelet finom, ízes sonka
- 6 karika csípős szalámi
- 1 kápia paprika
- 1 gerezd fokhagyma
- cukor, só, bors ízlés szerint
A paradicsomlét elkezdjük főzni, majd hozzáadjuk a bazsalikomot, és a liszttel besűrítjük. Levesszük a tűzről, elővesszük a botmixerünket és a szószhoz tesszük a sonkát, szalámit, karikára vágott kápia paprikát, fokhagymát és sózzuk, cukrozzuk ízlés szerint. :) Visszatesszük a tűzre még kicsit, aztán megborsozzuk, elkeverjük és hagyjuk kihűlni, hogy aztán arra használhassuk, amire akarjuk. Akár pizzára kenni, akár pizzás csigához. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése