2016. május 19., csütörtök

Levendula szirup

Régebben már csináltam levendula szirupot, de eddig pl. nem ittam levendulás rozéfröccsöt - egészen tavalyig :). Hát, csapjatok agyon, de nagyon finom :), és mivel a tavalyi szirupom elfogyott már rég, ezért főzök most újat! Igen ám, de nem találtam a tavalyi receptemet, ezért nekiálltam guglizni. Több szimpatikusat is találtam, végül erre esett a választásom.

HOzzávalók

- 1 csésze víz
- 1 csésze cukor
- 3-4 evőkanál levendulavirág

Egy kis fazékba tegyük a vizet, levendulavirágot és cukrot, forraljuk fel, öt percig főzzük, majd hagyjuk kihűlni. Szűrjük át, tegyük üvegbe, és tartsuk a hűtőben (jó ideig eláll).




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése