Gondoltam, megpróbálnám itthon én is elkészíteni, de kicsit máshogy: fekete olívával, sós kelt tésztával és parmezánnal szórva..:).
Azt hiszem, nagyon jó kis receptet sikerült összeraknom :). Igazából a molnárka tésztáját (Limara receptje kicsit átvariálva) használtam, csak édes helyett sósan készítettem, kicsit több joghurtot tettem bele. A tetejére szórt parmezán pedig tök jól zárta le a csigát :).
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 600 gr liszt
- 30 gr friss élesztő
- 2.5 tk só
- 1 egész tojás
- 180 gr natúr joghurt
- kb. 1,3 dl tej
- 100 gr puha vaj
- 1 üveg felaprított fekete olívabogyó
- 2 csomag mozzarella
- reszelt parmezán
- + 1 tojás sárgája és 1 ek tej a tojásfényhez
A vaj, az olívabogyó, mozzarella, parmezán kivételével az összes hozzávalót a dagasztógép táljába mérjük.
Elindítjuk a dagasztást, és 3-4 perc után, amikor már összeállt a tésztánk
több részletben hozzáadjuk a puha vajat, mindig megvárva, hogy az előzőt
beledolgozza a gép.
A bedagasztott tésztát kelesztőtálba tesszük, 30-35 perc után enyhén
lisztezett felületre borítjuk. Kétfelé osztjuk, gömbölyítjük és letakarva még kb. 10 percet pihentetjük.
Ujjnyi vastagságú téglalappá nyújtjuk a tésztát, rácsipkedjük a mozzarellát, megszórjuk a felaprított olívabogyóval, majd feltekerjük, mint a bejglit. Éles késsel kb. egy centis szeletekre vágjuk és nem túl lazán, de nem is szorosan sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a csigákat, majd további fél órát pihentetjük letakarva. (Ugyanezt a műveletet elvégezzük a másik gömböccel is, tehát két rudat kell majd felszeletelnünk.)
Ujjnyi vastagságú téglalappá nyújtjuk a tésztát, rácsipkedjük a mozzarellát, megszórjuk a felaprított olívabogyóval, majd feltekerjük, mint a bejglit. Éles késsel kb. egy centis szeletekre vágjuk és nem túl lazán, de nem is szorosan sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a csigákat, majd további fél órát pihentetjük letakarva. (Ugyanezt a műveletet elvégezzük a másik gömböccel is, tehát két rudat kell majd felszeletelnünk.)
A sütőt kb. 200 fokra melegítsük elő, majd a tojásfénnyel kenjük be és parmezánnal szórjuk meg a csigák tetejét. Kb. 30-35 percet kell sütni, ki mennyire pirosan szereti. Nekünk így pont jó :)! Tegyük rácsra hűlni, bár igazából mindegy, mert még melegen el fog fogyni :).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése