
A forma:
Hozzávalók:
2 egész tojás
1 ek cukor
1 késhegynyi só
1 késhegynyi szódabikarbóna
liszt
kb. 200 ml tej
A hozzávalókat jól elkeverjük, a tejet adjuk a legvégén hozzá úgy és csak annyit, hogy kicsit sűrűbb palacsintatésztát kapjunk.
Az olajat egy lábosban (fritőzben is akár) forrósítsuk fel (vigyázzunk, hogy ne égessük azért meg),és a sütőformát is tartsuk bele, hogy az is jó forró legyen. Ezután óvatosan mártsuk a tésztába úgy, hogy kb. 1-2 mm-vel a teteje alattig érjen a tészta. Pár másodpercig tartsuk a tésztában (míg serceg), majd egy határozott mozdulattal emeljük ki és merítsük az olajba. Nagyon-nagyon gyorsan sül meg, nincs idő közben mással foglalkozni....magától leválik a tészta a formáról, csepegtetőlapáttal szedjük ki a megsült fánkot és papírra helyezzük, hogy a felesleges olajat felszívja.
Fontos: a forma mindig forró legyen!!, különben nem fog a tészta rátapadni.
Ha kész vannak a fánkok, szórjuk meg porcukorral és már falatozhatjuk is ezt a pillekönnyű édességet :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése