2010. december 19., vasárnap

Almaszósz

  • 6 közepes alma
  • 3 dl tejföl
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • kis darabka fahéj
  • kevés egész szegfűszeg (teatojásban)
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • kis darabka citromhéj
  • 4-5 evőkanál cukor

Elkészítés:

Az almát meghámozom, vékony cikkekre vágom, majd kevés vízben /éppen ellepje/ felteszem főni. A fahéjat, szegfűszeget a teatojásban bedobom az alma mellé. A tejfölből és a pudingporból habarást készítek, és ha az alma megpuhult, hozzákeverem. Beleteszem a vaníliás cukrot és a rendes kristálycukrot, összekeverem, összeturmixolom, hagyom egyet rottyanni, majd leveszem a tűzről.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése