forrás: http://www.makkakonyha.com/2009/04/hazi-sajt-csirke-fuszerek.html
HÁZI SAJT FŰSZEREKKEL
2,4 liter házi tej
1 pohár biojoghurt
2 tk só
300-400 ml olívaolaj és napraforgóolaj vegyesen
A fűszerezéshez:
egész bors
szegfűbors
chili
fokhagyma
egész fahéj
friss kakukkfű
friss rozmaring
A tejet felmelegítettem, de nem forróra. Habverővel belekevertem a joghurtot, majd letakarva a konyhában hagytam 3 napig. Ennyi idő alatt megalvadt. Késsel összevagdostam, kevertem bele 2 tk sót és sűrű szövésű anyagba raktam, batyut csináltam belőle. Miután a hűtőben nem nagyon akart elférni úgy, hogy fakanálra akasszam a batyut, egy párolófazékba raktam, a felső pároló alkalmatosságba, úgy csöpögött 3 napig. Ezután szorosabbra kötöttem, így már elfért a fazékban fakanálra akasztva, hogy ne érjen le az alja, csöpögött további 4 napig.
Olajos kézzel golyókat formáltam belőle, olajba mártott teáskanállal adagoltam. Üvegekbe olajat öntöttem, raktam bele a kiválasztott fűszerekből és az elkészült golyókat belesorakoztattam, de nem túl sűrűn. Felöntöttem annyi olajjal, hogy ellepje, még raktam a tetejére fűszereket is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése