2014. március 18., kedd

Kovásszal készült öregtésztás, rozsos kenyér

Az úgy volt, hogy míg neveltem a sima kovászt (a joghurt nélkülit), ott voltak a kidobandó kovászok...de én megsajnáltam és bekevertem a kidobandó kovásszal egy adag öregtésztát. Most jött el az ideje, hogy ki is próbáljam:).

Hozzávalók:
- 25 deka öregtészta (kovásszal készített)
- 1 dkg élesztő
- 400 g BL80 kenyérliszt
- 100 g teljes kiőrlésű rozsliszt
- 2 ek puffasztott amaránt
- 2 ek burgonyapehely
- 2 ek lenmagliszt
- 2 tk só
- 2 ek olaj
- és folyadék...de nem tudom, hogy pontosan mennyi, mert a plusz hozzávalók miatt szerintem biztos több ment bele, mint szokott, de nagyjából 300 ml





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése