2014. március 4., kedd

Szalagos török zsemle

Már megint török...és már megint zsemle :). Nekem nagyon tetszenek ezek a török péksütemény receptek, így fogadjátok ezt is szeretettel!!!

Hozzávalók:
1 tojás  
1 csésze tej (200 ml)
1 evőkanál kristálycukor
1 teáskanál só
2 dkg élesztő
3 csésze liszt  

4-5 ek olaj 

+ két evőkanál szobahőmérsékletű vaj, egy tojás a zselék megkenéséhez és fekete kömény vagy szezám a szóráshoz. 

A tészta hozzávalóit a dagasztógéppel elkészíttetjük, kelesztőtálba tesszük és hagyjuk megkelni. Kis gombócokat formálunk (8 db-ot) és konyharuha alatt pihentetjük kb. 10-15 percig. Ezután ovális alakúra kinyújtjuk, megkenjük a vajjal, derelyevágóval felcsíkozzuk és sréhen feltekerjük, majd egyik véget a másik alá hajtjuk. Sütőlemezre tesszük, letakarva még fél órát pihentetjük, megkenjük tojással és megszórjuk a magokkal. 200-220 fokra előmelegített sütőbe tesszük és szépre sütjük :). Ez kb. 30-40 perc. Üresen egy pohár tejjel, vagy vajjal megkenve valami isteni, és hát szerintem szendvicsnek sem utolsó...:))).








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése