Gondolom, ahány ház, annyi palacsinta. :) Én egy Horváth Ilona szakácskönyv receptjét követem (nagyjából) nagyon rég, és mondhatnám, hogy ez lett a mi bevált palacsintatésztánk. Tölteléknek bármit fel lehet használni, amit szeretünk....lekvárt, kakaót, túrót...sőt, sós tölteléket is tehetünk a palacsintába...szóval a lehetőségek tárháza határtalan :). Hálás dolog egyébként a finom palacsinta, ha finom. Én nem szeretem a hajszálvékonyat, így kicsit vastagabbra sütöm mindig.
Hozzávalók: tojásonként 15 dkg liszt, 3 dl tej, 1 dl szódavíz (buborékos ásványvíz is jó természetesen), csipet só, olaj
A hozzávalókat csomómentesre keverjük, majd kisütjük :).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése