2010. november 20., szombat

Intelligens krémes


Márti barátnőm receptje alapján készült ez a csoda, ami gyakorlatilag egy sütibe zárt madártej:)

8 tojás sárgáját + 30 dkg cukrot + 15 dkg lágy vajat kikeverünk, hozzáadunk apránként 10 evőkanál lisztet + 6 csomag vaníliás cukrot + 1 liter (!) tejet és a végén a 8 tojásfehérjéből vert habot beleforgatjuk a cukros-vajas masszába. Tepsibe tesszük, tepsit a hideg sütőbe. 230°-on 15 percig sütjük, majd levesszük 120°-ra és úgy sütjük még egy órát. Sütés közben TILOS kinyitni a sütő ajtaját. Ha elkészült, hagyjuk kihűlni, sokkal könnyebb lesz szeletelni. Olyan hamar el fog fogyni, hogy a legjobb, ha már előre kimenekítünk magunknak egy tányérka sütit.....:)))))))))))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése