Pita tészta:
- 3 dl langyos víz
- 2 tk. só
- 2 ek. olívaolaj
- 50 dkg liszt (grahamliszt)
- 1 tk. cukor
- 3 dkg élesztő
A hozzávalókból kissé lágyabb tésztát dagasztok, majd hagyom duplájára kelni. Kb. 45-60 perc kell neki. Ezután 8 egyforma darabba vágom, gömbölyítem őket, hagyom 5-10 percig pihenni. Ezalatt a sikérszálak ismét megnyúlnak, így könnyebb nyújtani őket. Ovális vagy kerek formákat készítek belőlük, olyan 2-3 mm vastagokat. Ruhával letakarva hagyom őket 30 percig pihenni. Előmelegítem a sütőt 220 fokra. A sütő rácsán sütöm őket, nem tepsin, egyszerre 2-3 darab fér el. 5-6 perc sütés elég nekik.
Öntet:
Ha jól emlékszem még, valamiféle csicseriborsó gombóckákkal ettük mi a pitát régesrégesrégen.....
Öntet:
- 2 pohár joghurt
- csipet só
- bors
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- citromlé ízlés szerint
- apróra vágott petrezselyemzöld, korianderzöld
- chili, aki szereti
- lilahagyma vékonyra karikázva (aki bírja)
Ha jól emlékszem még, valamiféle csicseriborsó gombóckákkal ettük mi a pitát régesrégesrégen.....
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése