Találtam is egyet, amit ma elkészítettem, és bátran állítom, hogy jól sikerült, annak ellenére, hogy elég macerás meló.
Hozzávalók a töltelékhez: 40 dkg darált hús (vegyesen disznó és marha), 1 kis fej hagyma, só, bors, fokhagyma
Hozzávalók a tésztához: 40 dkg liszt, 4 tojás
Továbbá elengedhetetlen eszköz a forma, aminek a segítségével igencsak megkönnyíthető a munkák, egyszerre 37 db batyukát lehet készíteni vele.
Elkészítése:
A darált húst összekeverjük a durvára őrölt fekete borssal, a finomra reszelt hagymával, sóval és egy kis fokhagymát is tehetünk bele, ha ez megvan, kicsit pihentessük a tölteléket, míg elkészül a tészta. A tésztához 40 dkg liszthez 4 db tojást használunk, ezt is pihentetjük kicsit. A tésztát négy részre osztjuk, és mindegyik kis bucikát kb. akkorára nyújtjuk, mint amekkorát a forma megkíván. A kis mélyedésekbe kiskanál segítségével halmocskákat rakunk, majd egy másik, szintén kinyújtott tésztalappal befedjük, finoman rányomkodjuk, és sodrófa segítségével átnyomjuk a lyukon a tésztát.
Forrásban levő, sóval, egész borssal és babérlevéllel ízesített vízbe dobáljuk a batyukat, és készre főzzük.
Tálaláskor a tányér aljára vajat teszünk, arra szedjük a forró, kifőtt batyukat..........ízlés szerinti szósszal tálaljuk és jó étvággyal elfogyasztjuk. Mi kis ecettel és tejföllel ettük. Még a vendégkislánynak is ízlett, aki nálunk volt:)))).
A darált húst összekeverjük a durvára őrölt fekete borssal, a finomra reszelt hagymával, sóval és egy kis fokhagymát is tehetünk bele, ha ez megvan, kicsit pihentessük a tölteléket, míg elkészül a tészta. A tésztához 40 dkg liszthez 4 db tojást használunk, ezt is pihentetjük kicsit. A tésztát négy részre osztjuk, és mindegyik kis bucikát kb. akkorára nyújtjuk, mint amekkorát a forma megkíván. A kis mélyedésekbe kiskanál segítségével halmocskákat rakunk, majd egy másik, szintén kinyújtott tésztalappal befedjük, finoman rányomkodjuk, és sodrófa segítségével átnyomjuk a lyukon a tésztát.
Forrásban levő, sóval, egész borssal és babérlevéllel ízesített vízbe dobáljuk a batyukat, és készre főzzük.
Tálaláskor a tányér aljára vajat teszünk, arra szedjük a forró, kifőtt batyukat..........ízlés szerinti szósszal tálaljuk és jó étvággyal elfogyasztjuk. Mi kis ecettel és tejföllel ettük. Még a vendégkislánynak is ízlett, aki nálunk volt:)))).
hol tudtál formát venni?
VálaszTörlésSzia.
VálaszTörlésHol tudtál ilyen formát venni?
Budapest, Sárkány Center!
VálaszTörlés