2009. augusztus 22., szombat

Nadrágok

3 db kordnadrágot készítettem Hangának egy Burda-szabásminta alapján. Múltkor vettem anyagot a Jászain levő anyagosnál a gatyához: rózsaszín és halványlila kordbársonyt, 390 Ft/méter áron (1.5-1.5 métert).Mindkét színből lett egy-egy gatya, plusz a maradékokból pecsvörköltem egy harmadikat, az lett a legjobb:))). Majd teszek fel képet is róla.

Ma megyünk a Vadasparkba, szerencsére nincs dögmeleg, úgyhogy nem nagyon lesz időm a varrásra...

Tegnap apával összeszólalkoztunk, hogy a varrógép nekem befektetés-e vagy sem...Ha befektetés, akkor számoljak minden költséget hozzá, még munkadíjat is...ha nem számolok, akkor meg hobbi...de szerintem nem kifejezetten hobbi, mert konkrétan hasznos, hordható dolgokat készítek, és így nem a boltban kell megvenni azokat...de nyilván a gépek is pénzbe kerültek...

2009. augusztus 16., vasárnap

és csak varrok...

hát még egen csak kezdő módon, de szerintem jól haladok....a fedőzővel még sokáig kell ismerkednem, hogy szépen is tudjam használni...

2009. augusztus 14., péntek

.......ééééééééééééés igeeeeeeeeeeeeen

az enyém lett a Janome 1000 Cover Pro!!!!!!!!!!!!!! Kissé hosszadalmasra nyúlt a hitelügyintézés, de megérte kivárni. Csoda egy masina. Már fel is hajtottam egy pólót vele :).

Holnap nem nagyon lesz időm próbálgatni, mert tanfolyamra megyek (körömdíszítő), de este, ha már alszanak a gyerekek, mindenképpen próbálkozom. Egyrészt Hangának jelmezt kell varrjak (vasárnap a templomban előadnak egy kis színdarabfélét, amiben ő lesz Mózes anyja, másrészt vettem rugalmas csipkét is (390 forint/méter áron), amiből ilyen szoknya alatti gatyát szeretnék csinálni...és Marcinak is ígértem tornagatyát meg tornapólót.

2009. augusztus 13., csütörtök

ilyen lesz a Harmaik Gép:
és ezeket tudja:
-2 tűs 6mm-es fedőzés
-2 tűs 3mm-es fedőzés
-3 tűs 6mm-es fedőzés
-1 tűs 2 szálas léncöltéses varrat(nagyon rugalmas anyagok varrásához)
-differenciált anyagtovábbítás(ráncolás-nyújtás rugalmas anyagok simára varrása)
-öltéssűrűség állítás
-szabadkar(pl.:póló ujja felhajtásához)
-kifordítható hurokfogó(egyszerü befűzéshez)
-gombnyomásra cserlhető kiegészítő varrótalpak apparátok
-szálvágó
-talpnyomás állítás(több réteg csúszósabb anyag összevarrásához)
-porvédő huzat

sziasztok!!

Szeretettel köszöntök Mindenkit, aki erre téved véletlenül, netán célzottan:))))))). Ez tkp egy kézimunka-topik lesz, tele varrással, hímzéssel, patchworkkel, stb.

Van nekem egy drága varrónő barátnőm, Márti, aki jól megfertőzött engem a varrás szeretetével, és már szinte fanatikusan varrogatok, nem akkora sikerrel, de a lelkesedésem lankadatlan:))))))

Van egy remek anyagbeszerző helyünk: Jászai Mari téren az I Love Textil.........itt minden anyag métere 390.- (vagy olcsóbb). A Flórián térnél pedig van egy kicsi üzlet, ahol a cérnákat, gumit, stb. lehet beszerezni.

Van két varrógépem (egy normálvarrógép - Toyota, egy Singer Overlock) és most készül enyém lenni egy fedőző varrógép is, Janome névre hallgat:)

Terveim szerint szeretném megosztani veletek, ahogy csetlek-botlok, majd idővel egyre profibb leszek (HAHAHAHAHA), képekkel, leírásokkal illusztrálnám a műveimet :)).

Holnap, ha megvan a Harmadik, akkor fotózok és írok is:).