2011. augusztus 16., kedd

Kendőcskék



Az úgy kezdődött, hogy a kisebbik gyermekem 0. szülői értekezletén megállapodtunk abban, hogy lesz a gyerekeknek ilyen kis egyenkendőjük.......és itt rögtön el is akadtunk...30 szülő 30 véleménnyel, hogy miért ne OLYAN színű legyen a kendő........(ezek után a köpeny témát már fel sem vetettük......).



Több sikertelen e-mail után úgy döntöttem, hogy akkor én ma elmegyek és megveszem a kendőnek való anyagot (kis virágos a lányoknak, a fiúknak pedig a virágoshoz illő bordó)....



Gondoltam egy merészet, és a Tátra utcában levő Luxus Méteráru Turkálóba elmentem, és felülírtam a virágos kendőt, megvettem ezt a kockás anyagot, hogy akkor ebből lesz a kendő, mindenkinek egyforma:).



Azt mondta a néni, hogy 150 széles az anyag...röpke számolás.......és biztos, ami biztos, vettem 3 méter anyagot....itthon levágtam az első 50 centis csíkot, aztán ezt vágtam volna fel 3 négyzetté, azokat pedig 3szögekké.........na, itt kiderült, hogy csak 140 széles az anyag...............újraszámol........46 centis kendőcskéket varrtam végül, amik nem lettek ugyan nagyok, de szerintem pont jó lesz az ünneplőjükhöz, fiúknak-lányoknak egyaránt.









5 megjegyzés:

  1. Nos örömmel jelenthetem, hogy innentől kezdve, amíg a gyermeked abba az iskolába jár Te leszel az az anyuka, aki majd mindent megold, megvarr, beszerez. A többi szülő majd boldogan és önként fogja vállalni a kritizálás feladatát. A kendők egyébként nagyon aranyosak, gondolom nem kevés idő volt, amíg beszegted őket.
    Ági

    VálaszTörlés
  2. Már látom is a szemem előtt milyen helyesek lesznek a gyerekek! Szép anyagot választottál, fiúknak lányoknak egyaránt megfelelő!
    Nagyom büszke lesz a kisfiad.........mert ezt az anya varrta!

    VálaszTörlés
  3. Ági,
    áá, nem leszek szmk anyu, mondtam a tanítónéninek, hogy nem vállalom, de bármiben segítek, ha tudok, csak az szmk-t ne kérjék tőlem...:) Eredetileg úgy volt, hogy egy másik anyukával varrjuk meg...kiszabással, gőzöléssel együtt kb. 6 óra volt, mire a dobozba kerültek..........egyhangú volt nagyon....:)

    Nagymamis: köszi:)

    VálaszTörlés
  4. gratula a kitartásodhoz!!! És az ízlésed is kiváló, nagyon aranyosak lesznek a gyerekek a kendőkkel :-))
    De azért majd egy év múlva majd megpiszkállak evvel a bejegyzéssel!
    Ági

    VálaszTörlés
  5. á, voltam már szmk-anyu az oviban......soha többet........nem nekem való....nem bírom a töketlenkedést...meg annyi liberális (a gyereknevelésben) gondolkodású szülő van, hogy soha nem jutnánk előre semmiben............

    VálaszTörlés