2011. augusztus 4., csütörtök

Kicsi segítséget/tanácsot szeretnék kérni




Na és itt vannak a problémás sarkaim:


13 megjegyzés:

  1. IGen, ugyanolyan talpszélesen. A bélésen hagysz rést (és ne húzd el a cipzárt:), azon keresztül tudsz benyúlni és kifordítani, majd a végén levarrod a bélést is.

    VálaszTörlés
  2. Aham, akkor csak követem a talp szélét és itt a behajtás miatt épp a szélén lesz a varrás (tkp. minimális varrásszél lesz...), ugye? :)

    VálaszTörlés
  3. Nem-nem, így: http://kepfeltoltes.hu/view/110804/IMGP5936_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    Így éred el, hogy a szája kis szűkebb legyen és szépen, ívesen bővüljön alatta.

    VálaszTörlés
  4. jaa, de akkor nem értem, hogy minek kell behajtani? :))) így van a leírásnál...gondoltam, mindent ugyanúgy csinálok:))

    VálaszTörlés
  5. hol kell behajtani a leírás szerint?

    VálaszTörlés
  6. hát ahogy behajtottam és gombostűvel megtűztem én is (lásd a fotót), tkp. a bélés felső része, a cipzárhoz közel

    VálaszTörlés
  7. Tényleg... nem tudom, ott miért kell behajtani... de ha Amy így kéri, hát ezen ne múljon... De ott a kérdéses részen mindenképp normál varrószéllel dolgozz, ne legyen ott keskeny a szél, nehogy időnapelőtt kifoszoljon (vagy hogy kell ezt ilyenkor mondani...:)

    VálaszTörlés
  8. de akkor nagyon beszűkül a száj-része...most ahogy így nézem,a behajtás vonala pont a varrásvonal...., mi van akkor ha ezt a behajtást azzal a slip stitch-csel kell csinálni, amit Keyka Lounál láttam? (How to Slip Stitch a Seam Closed)

    VálaszTörlés
  9. Most olvasom, majd holnap reggel írok.
    Ági

    VálaszTörlés
  10. Na, feltettem egy képet mégis a cipzáros sarkokról...

    VálaszTörlés
  11. Kicsi Kató teljesen jól írta!!! Én nem is tudnám jobban megfogalmazni. Az, hogy miért kell ott behajtani? Szerintem ott menne a varrásvonal, vagy akkor hajtod be, ha kézzel akarod összevarrni. Teljesen értelmetlen lenne különben...szerintem. slip stitch-ről nem tudom, hogy mi, de azt gondolom, hogy nem kell mindent elfogadni, amit leírnak. Ha íves vonalban varrod a két részt össze, akkor lesz olyan a szél, mint amit a második képen mutatsz. Ha felső oldalszéltől zippzár középvonaláig egyenes vonalban befele, majd attól a ponttól egyenes vonalban kifele varrod össze az oldalakat, akkor szögletesebb lesz az a sarok. Én arra szoktam ügyelni, hogy minél keskenyebb legyen a zippzár környékén a varrásráhagyás, mert a feltorlódott anyagtól kifordítás után nem fog szépen kifeküdni.
    A második képen a barna anyagú sarok szögletesebb, a másik ívesebb. Nem értem a kérdést, hogy a zippzárt hova kell hajtani? Belül összevarráskor? A visszáján pont fordítva kell, hogy álljon, mint a végén, tehát felfele (ha az első képedet nézzük, akkor a zppzár szél feléd néz, ahogy összevarrod az oldalrészt - bélés fele)
    Én mondjuk nem szeretem, ha a munka színén látszik varrat - ami nem kimondottan dekorációs céllal lett odatéve (ez valami személyes bóna) és ezért én nem tűzném le a színéről a zippzárat. Meggőzölném és kész.
    Ide nem tudok képet feltenni, priviben küldök képet. A "pont" című bejegyzésemnél készült akármitartót kibontottam, mert az készült hasonló módszerrel.
    Ági

    VálaszTörlés
  12. Köszi Ági neked is a tanácsokat, mindjárt neki is állok javítani a technikán...ahogy egyébként értelmeztem az A.B. pénztárca leírását, először a külső anyagot varrja körbe (elég nagy varrásszélességgel dolgozik egyébként...), aztán levágja a sarkokat (mind a négyet!-a külső anyagrész négy sarkát). Ezután következik csak a bélés rész varrása...alul a kifordító nyílással...

    VálaszTörlés