2013. július 4., csütörtök

Ostyasütés minden mennyiségben

Az elmúlt hetekben láttam egy oldalon elektromos ostyasütőt és a vele készített tölcsért. Mondanom sem kell, hogy rögtön kedvet kaptam hozzá, de jó mérleghez híven, hezitáltam rajta egy csomó ideig. Aztán sutty, megvettem. Kerestem egy számomra jónak tűnő receptet (szép volt a recepthez tartozó kép) és neki is láttam a tölcsérsütésnek. A receptet átvariáltam kicsit, mert nem is én lennék, ha nem tettem volna meg.:)) Viszont volt egy kis gondom a sütővel, mert nem sütött egyenletesen...egész konkrétan az egyik oldala már fekete volt, míg a másik még fehér és sületlen, pedig nem nagy hőfokon sütöttem. Na, szépen letakarítottam a gépet, és visszavittem. Az ügyfélszolgálatos hölgy mondta, hogy ha nem muszáj, ne vegyek ilyet...aznap még nem vettem meg...:)) De pár nap múlva csak nem bírtam magammal és muszáj volt megenni:). És azt kell mondjam, hogy az újabb gép remekül vizsgázott, csak úgy ontotta magából az ostyalapokat, amikből aztán vagy tölcsér, vagy roletti vagy sajtos tallér lett. Bepróbálkoztam még a tortilla chips-szel is.

Íme képekben az ostyasütésem története:4 megjegyzés:

 1. szeretném megkérdezni, hogy melyik márkájú ostyasütő vált be, mert az enyém használhatatlan, mert letapad.

  köszönöm a választ!
  Cs-Frida

  VálaszTörlés
 2. szeretném megkérdezni, hogy melyik márkájú ostyasütő vált be, mert az enyém használhatatlan, mert letapad.

  köszönöm a választ!
  Cs-Frida

  VálaszTörlés
 3. Nem hiszem, hogy az ostyasütű a gond, az előkészületek közt kell keresni a gondot, tészta, megfelelően meleg sütő, elő olajozás. Nekem is mostanában leragad, csak mert nem írtam le, hogy régebben, mi volt a tuti összetétele a tésztának - mivel mindig kisérleteztem én is, és soxor jó lett, és van amikor nem, leragadt.

  VálaszTörlés
 4. Nem hiszem, hogy az ostyasütű a gond, az előkészületek közt kell keresni a gondot, tészta, megfelelően meleg sütő, elő olajozás. Nekem is mostanában leragad, csak mert nem írtam le, hogy régebben, mi volt a tuti összetétele a tésztának - mivel mindig kisérleteztem én is, és soxor jó lett, és van amikor nem, leragadt.

  VálaszTörlés