Szóval a juhtúrós pogi receptje a következő:
- kb. 650 gr liszt
- 1 pohár kefír
- 250 gramm zsír
- 180 gramm juhtúró
- 23 gramm friss élesztő
- 1 teáskanál cukor
- 2 teáskanál só
- kb. fél dl langyos tej
- 1 db tojás (plusz egy sárgája majd a kenéshez)
A hozzávalókat a dagasztógép üstjébe tesszük, legutoljára hagyjuk a tejet (amit amúgy apránként adjunk hozzá), és hagyjuk, hogy a gép szép tésztát dagasszon, amit tegyünk egy tálba, alaposan bugyoláljuk be konyharuhával és tegyük a hűtőbe. 4-5 órát maradhat is (de akár fél napot is), majd lisztezés nélkül nyújtsuk ki kb. másfél ujjnyi vastagra, vagdossuk be a tetejét, szaggassuk ki és kenjük meg a tetejét tojásfénnyel (1 tojás sárgája + 1 ek tej), tegyük sütőpapírral bélelt tepsire, és hagyjuk kb. fél órát állni letakarva.
Ezalatt a sütőt melegítsük elő 200 fokra, majd a pogácsákat kb. 20 perc alatt süssük szépre! :)
Hagyhatjuk, hogy kihűljön, de annyira finom lett, hogy már langyosan elkapkodtuk :D :D, épp csak egy kevéske maradt...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése