2016. május 16., hétfő

IKEA keksz - Havreflarn


Szombaton az ikeában jártunk borsörőlért (mert az nagyon fontos és nélkülözhetetlen :)). Ha már ott voltunk, horror áron vetünk a svéd zabpelyhes kekszből is, amit aztán hamar meg is ettünk...Nosza, süssünk magunk is, hisz biztos van recept hozzá. Találtam is a neten, ezen a linken. Sok képet megnéztem a gugliban, de ez volt pont olyan, mint amit az ikeában is árulnak. Annyi a különbség, hogy az ikeásban van a fontos hozzávalókon kívül pár elhagyható adalékanyag, ebben a receptben ezek természetesen nincsenek :).

Nagyon kevés hozzávaló szükséges a kekszhez, nagyon hamar elkészül. A készítést kezdjük azzal, hogy kb. 200 fokra előmelegítjük a sütőt.

- 100 gramm VAJat felolvasztunk 100 gramm apró szemű zabpehely társaságában.

- 150 gramm kristálycukrot habosra keverünk 1 egész tojással.

- 1 evőkanál lisztet és 1 teáskanál sütőport adunk a tojásos-cukros keverékhez, majd hozzáöntjük a vajas-zabpelyhes mixhez.

- sütőpapíros tepsire helyes kis halmokat (tényleg kicsit, mondjuk teáskanálnyit, mert szétterül nagyon..szóval viszonylag távol tegyük őket egymástól) teszünk és kb. 4-4,5 perc alatt készre sütjük.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése