2016. május 17., kedd

Skót palacsinta


Rachel Allen szakácskönyvében találtam ezt a skót palacsinát...amit tulajdonképpen pancake néven már csináltam, bár az sokkal több tojással készült. Ez kicsit könnyebb, lazább.

Nagyon gyorsan elkészül...vészhelyzet esetén  (ha pont kifogyott a kenyér és elfelejtettünk venni) tízóraira süthetünk a gyerekeknek, vagy, ha délután hazajönnek farkaséhesen a suliból, akkor is nagyon jól jön... :).

Hozzávalók:
100 gramm liszt
1 tojás
25 gramm cukor
1 tk sütőpor
125 ml tej
csipet só
kicsi olaj

Összekeverjük csomómentesre az egészet, és felforrósított serpenyőben kisütjük. Egy sütésre 4 evőkanálnyi masszát tegyünk egymástól kicsit messzebb, és figyeljünk oda a sütésnél, mert hamar megég. Látni fogjuk, hogy mikor kell megfordítani (szerintem kb. fél perc), vagy ha elsőre nem, akkor utána már biztosan :).

Juharsziruppal, lekvárral, vagy csak simán porcukorral is ehetjük, egy pohár tej mellé és máris egy jó kis reggelit produkáltunk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése