2016. július 16., szombat

Sajtos-sonkás quesadilla

Quesadilla: A tésztája búzalisztből készül. Két tortilla tésztára van szükség, egyikre sajtot, húst, zöldségeket halmoznak, majd a másikat mint egy tetőt ráhelyezik. Ezután az elkészült “mexikói szendvicset” megsütik, így a belsejében lévő sajt megolvad, és egybefogja a belepakolt összetevőket. Általában négy részre vágva tálalják, ritkán tejföllel locsolják meg.


Nagyon sok tortilla receptet találtam a neten, mire a sok receptből összehoztam ezt (kipróbáltam és nagyon-nagyon jó):

12 db tortillalap hozzávalói:

(250 ml-es csésze az alap)

- 3 csésze finomliszt
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál sütőpor
- 1/3 csésze olívaolaj
- 1 csésze meleg víz

Jól összegyúrjuk a hozzávalókat, majd egy nejlonba téve pihentetjük kb. fél órát. 12 részre osztjuk, gombócokat formálunk és kicsit még hagyjuk állni, majd nagyon vékony körré nyújtjuk őket lisztezett nyújtólapon. Felforrósított serpenyőben mindkét oldalát megsütjük (barna foltok lesznek rajta, fel is fújódik...), ha készre sült, akkor tiszta konyharuhára tesszük a tortilla lapokat és befedjük egy másik konyharuhával.

A quesadillát úgy készítsük el, hogy egy tortillalap felére sonkát, sajtot teszünk, majd ráhajtjuk a másik felét és a kontaktgrillben összesütjük. :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése