2014. február 23., vasárnap

Burgonyás-rozsos kenyérkém


Volt egy kis maradék főtt krumplim. Az öregtésztás kenyerem receptjét kicsit megvariáltam, és így született ez a kenyér. :) Kerek jénaiba tettem sülni, a Zepter fém tállal takartam be, de még így is túlnőtte magát a cipócska.


Hozzávalók:
30 dkg öregtészta
30 dkg kenyérliszt
10 dkg rozsliszt
1 közepes krumpli lereszelve
1 dkg élesztő
2 tk só
2 ek olaj (vagy zsír)
kb. 2-3 dl víz

A kenyér készítésének a menete a szokásos, de ha akarjuk kicsit lehet variálni. A második kelesztés alkalmával én kosárba tettem, konyharuhába...és így borítottam bele a kerek, papírral bélelt jénaiba a cipócskát.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése