2011. február 16., szerda

Én is vágytam egy varrógéptalpra:)


Nézegettem én már régóta ezt a ferdepánt felvarró talpat, vagyis a rollnizó apparátot, de azt mondták a Varróvilágban, hogy az csak egy méretet tud, viszont van nála praktikusabb talp, ami állítható, így több méretű ferdepánt varrható fel vele. Kipróbáltam gyorsan, háát szokni kell a mozdulatot, amivel beteszem a helyére, de nem lesz ez rossz...egyelőre kicsit bénáztam, de majd belejövök:)

9 megjegyzés:

  1. Hmmm! Ez jól hangzik :-)) Ügyes kis talpacskád van, és praktikus, hogy állítható a pánt szélessége, így tényleg minden pánthoz használható! Szerintem vasald be előtte az anyagot, akkor biztosan nem fog szétcsúszni az anyag varrás közben.
    Ági

    VálaszTörlés
  2. Ez nagyon jó!
    Milyen típusú géped van? Nekem Brother. Ahhoz is lehet kapni? Ha igen, akkor gyorsan utána nézek, mert jól jönne. Viszont 1 gondom van a képpel!
    Mégpedig az, hogy a talp műanyag...

    VálaszTörlés
  3. Ági: éés van valami trükköd a bevasalásra ferdepántkészítő nélkül? És van-e vmiféle "szabály", hogy mikor milyen szélességű ferdepántot készítsünk/használjunk? És ha a kész méret mondjuk egy cm, akkor 4 cm széles anyagot kell kiszabni?

    noviamy: janome dc4100-am van, de ez nem a gyári talpa, úgyhogy elképzelhető, hogy jó a tiedhez is, írj a Varróvilágnak emailt, kérdezz rá, hogy a te masinádhoz is jó-e? Maga a talp fém, csak ez a pótrész a műanyag, amibe befűzhető a ferdepánt. A gyári talpa, a "rollnizó apparát" sajna csak egy, nagyon keskeny méretet tud, így inkább ezt javasolta a SZ.G.

    VálaszTörlés
  4. Nem régen akadtam a blogodra, szép és ötletes.Jó munkát a továbbiakhoz.
    Nézz be hozzám:
    http://lbobike.blog.hu/

    VálaszTörlés
  5. Ilyen nekem is van, kb akkor használtam, amikor megvettem :D
    Jó a Brotherhez mert én még az LS2125-höz vettem.
    Egy bajom van vele, de lehet, hogy én vagyok a béna, hogy ezzel saroknál fordulni, meg elkezdeni, és lezárni nem igazán lehet, hogy az ívekről már nem is beszéljek :D
    De nem elkeseríteni akarok senkit, csak nekem nem vált be igazán. Az biztos, hogy ha nem baj, hogy a széle nincs lezárva, és csak egyenes oldalakat akarsz vele szegni akkor tökéletes gyakorlatlanabbaknak. Én maradtam annál, hogy két oldalról varrom fel.

    VálaszTörlés
  6. Kaccat: ühüm.......én is tartok tőle, hogy jobban fog menni a felvarrás nélküle...egyelőre még nem merek nyilatkozni róla, mert próbálkozom vele azért...nekem kicsúszott a pánt belőle, mikor vastag anyagot akartam ferdepántolni....ha mégis lemondok róla, akkor el szeretném cserélni, hátha valaki pont egy ilyet szeretne:)

    VálaszTörlés
  7. :) Nekem is van ilyen talpam, de még sose használtam:) Ha rájöttök a helyes használatára, mindenképp videózzátok le, addig tovább pihentetem a fiókban:)

    VálaszTörlés
  8. Sziasztok, jó reggelt!
    Segítséget szeretnék kérni: van egy műanyag ferdepánt felvarró talpam, csak nem tudom rendesen használni! Tud valaki valami videót vagy valamit,ahol megnézhetem a helyes használatot? Bárhol néztem nem találtam!köszönöm szépen!

    VálaszTörlés
  9. Szia Kinga! Ezer éve nem varrtam már, de most megnéztem neked ezt a ferdepánt felvarró talpat...:). Youtube-on van egy csomó videó fent (mondjuk én angolul kerestem, úgy mindig minden megvan...).

    https://www.youtube.com/watch?v=pOrmWMc_0Lk

    https://www.youtube.com/watch?v=tikgyfoMI1w

    saroknál: https://www.youtube.com/watch?v=H9WGrb7POGc

    Remélem, segít vmelyik videó :)!

    Üdv,
    Szila

    VálaszTörlés