2011. július 2., szombat

Buggyoska ("darted-corner" egy kis bukszácskán)

Nagyon bosszant már napok óta, hogy Keyka Lounak azt a kis buggyos mintáját nem tudom megszerkeszteni. Azt, amelyiken azok a kis "szűkítő" varrások vannak. Próbáltam ezerötszázhetvenhétféleképpen, de valami nem stimmelt (nem ért össze, túl buggyos, túl nagy, túl szűk, stb. lett). Annyi skiccpauszt elfirkáltam, vagdostam szét, próbaanyagból varrogattam, és mégsem:(. Egész egyszerűen odáig jutottam már, hogy megrendelem a mintáját, hogy rájöjjek a titokra, ráadásul most a július 4. miatt akciósan is árulja a mintáit Keyka. Apa tett is a paypal számlánkra, hogy rögtön meg is kaphassam a pdf mintát. Na ekkor jött a hidegzuhany: mégsem lehet enyém "moströgtönazonnal" a minta, mert a bank csak hétfőn teszi át egyik számláról a másikra. Kicsit mérges voltam, de - talán pont ezért - nekiestem megint vonalzóval, körzővel, cerkával és ollóval...........és addig rajzoltam, vagdostam, míg megszületett az eredmény:), és azt hiszem, hogy ez már sokkal jobb verzió lett, mint amit Csokifolt Áginak küldtem szemrevételezésre, tanácsért.... Úgy döntöttem, mégsem veszem meg a mintát, mert bár némi időbe és energiámba telik, de előbb-utóbb meg tudom szerkeszteni én is (fő az önbizalom!!!):))))))))))

Most már csak egy kisebb vasalógömböt kéne készíteni, aminek a segítségével szépen ki lehet gőzölni az ilyen buggyoskákat is.




7 megjegyzés:

  1. Ügyes vagy! És milyen jó lett a végeredmény! Ezért megérte!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jó lett!!!!! Bér bevallom, hogy a nekem küldött darab is szerintem teljesen rendben volt! A magunk által kikínlódott minta pedig sokkal értékesebb, mint a pénzen vásárolt. Szerintem rengeteget is tanultál belőle, ami később majd nagy hasznodra fog válni :-))
    A vasalást úgy oldanám meg, hogy egy kis kéztörlőt jól összetekernék és beletenném a neszibe. Az alját fogva (talán) nem égeted el a kezed, ha így vasalod meg. Én evvel a módszerrel szoktam ilyet gőzölni.
    Ági

    VálaszTörlés
  3. ...hát, megkínlódtam vele, de tényleg megérte!!!!És örülök, hogy nem adtam fel:). Ági, ez kéztörlő gyömöszköléses ötlet tetszik, ki is fogom próbálni!!

    VálaszTörlés
  4. Szerintem is jó, hogy nem adtad fel!!!

    VálaszTörlés
  5. hihetetlenül kitartó vagy! Tényleg megérte, mert nagyon klassz!

    VálaszTörlés
  6. Én is szeretnék ilyen kis buggyoska buxát varrni, hogy/hol tudok hozzá jutni a szabásmintához/leíráshoz?
    Előre is köszi! :)

    VálaszTörlés
  7. Kedves Ismeretlen,
    KeykaLou oldalán megvásárolhatod a mintát (nem pont ezt, hanem hasonlót, de kreativitással ilyesmire alakíthatod): http://keyka.typepad.com/

    van webshop az oldalán:).
    (Nekem nincs meg a szabásmintája sajna, mert nélküle dolgoztam...folyton alakítgattam...)

    VálaszTörlés