2014. március 1., szombat

Hamburgerzsemle




Hozzávalók:
- 60 dkg liszt 
- 2 dl langyos tej
- 2 dkg élesztő
- 2 evőkanál cukor
- 1 teáskanál só
- 1 tojás
- kb. 1 dl tejföl/natúr joghurt/kefir
- 1 db tojás
- 4 evőkanál olaj
a teteje megkenéséhez +1 tojás és szezámmag (vagy bármilyen mag, amit szeretünk)

A hozzávalókat a dagasztógép üstjébe mérem és elindítom, hadd dolgozzon:). A kész tésztát kiveszem, kelesztőtálba teszem és hagyom, hogy megkeljen. Ezután a szilikonos "deszkára" borítom, és 9 egyforma adagra osztom és egyenként kis gombóckákat formázok és sütőpapírral  bélelt tepsire teszem a bucikat. Letakarom és hagyom a duplájára kelni, majd megkenem felvert tojással, megszórom a magokkal és 180 fokra előmelegített sütőbe tolom a tepsit és szépre sütöm a burgerzsemléket.


A recept Limarától van:), hangyányit változtattam rajta.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése