2010. november 20., szombat

Sütőtökből krémleves


Nem emlékszem, hogy gyerekkoromban milyen viszonyban voltam a sütőtökkel, de azt tudom, hogy mikor a kislányom (majd később a kisfiam) hozzátáplálását elkezdtük, az elsők közt volt a sütőtök és mindkét gyerekem imádta...olyannyira, hogy már szép, narancsos árnyalatú volt a bőrük is tőle:)))

A sütőtökhöz való hozzáállásuk azóta sem változott, itthon mégis most ettek először sütőtökből készült krémlevest, ami nagyon ízlett nekik.

Hozzávalók:
sütőtök, 1 hagyma durvára vágva, 25 dkg bacon kockára vágva, 1 tk curry, 3 leveskocka, fél csésze tejszín, fél csésze tejföl.

A sütőtököt (annyit, amennyit kb. 1.5-2 l víz ellep) hámozzuk meg és vágjuk kb. 2x2cm-es kockákra, tegyük egy lábasba, adjuk hozzá a durvára vágott hagymát, a felkockázott bacont, curryt, húsleveskockákat, majd öntsük fel vízzel, hogy vékonyan ellepje. Forraljuk fel, forrás után kb. 20 percig még főzzük közepes lángon. Turmixoljuk össze, adjuk hozzá a tejszínt és a tejfölt, amikkel még egyszer turmixoljuk át. Forrón tálaljuk tört fekete borssal, pirított tökmaggal/pirítóssal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése